annateresiaholm

2016-05-27
23:18:07

VO2max
Under våren har jag vid 3 tillfällen testat mitt VO2max. Det är ett mått på syreupptagningsförmågan och just det här testet gjordes på Friskis & Svettis på en spinningcykel. Två minuter med en viss kadens och ett visst motstånd och så viss ökning av motståndet efter dessa två minuter. Och så håller man på tills man stupar:)
 
Den 21 februari startade jag med ett värde på 34. Enligt tabellerna skulle detta motsvara "fair", ett steg under "good". Inte så bra, men första gången för testet och med ett längre träningsuppehåll innan så är det egentligen inte så förvånande.
 
Den 3 april gör jag ytterligare ett test med precis samma upplägg och denna gången får jag ett värde på 37. Detta motsvara "good". Vilken förbättring, tänkte jag då. På bara några veckor! Lite lättare i vikten och med en hel del intervallträning i benen. 
 
I söndags, den 22 maj gör jag terminens sista test. Såklart ville jag se en förbättring och då blir ju pannan genast lite hårdare. Jag får ett värde på 40! Jag vet inte ens om det borde vara möjligt att förbättra sig så mycket på så kort tid, men det känns helt fantastiskt. Jag ligger nu enligt tabellerna i överkant av "good", nästan på väg upp mot "excellent". Det är en riktigt skön känsla!
 
Så vad vill jag ha sagt med det här? Jo, såklart vill jag ju skryta lite om mina framgångar, men också förmedla att vem som helst kan förbättra sig på relativt kort tid. Ibland känns det som att vägen till framgång är så lång och kräver nästintill ett mirakel för att genomföras. Men små medel och lite målmedvetenhet kan ge stora resultat inom rimlig tid. Är inte det motiverande om något?

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: