annateresiaholm

2013-03-01
23:56:00

Så sjukt stolt!
 
 
Idag har jag bakat mitt livs första surdegsbröd och jag är sjukt stolt! Fick inspiration av min fina vän Micke att försöka mig på detta och jag blev faktiskt förvånad själv att jag tycker det är riktigt kul. Det är ju lite hippt och inne att hålla på med surdeg och det kan göra mig lite anti. Men, efter att ha bakat en rad ganska trista jästbröd så ville jag ändå göra ett försök. Det blev helt fantastiskt bra! Nybörjartur förmodligen, men ändå.
 
Jag och mannen har jobbat ihop kan man säga. Efter att ha varit tillsammans i mer än 8 år har vi ändå lyckats hitta ett outforskat gemensamt intresse, nämligen bakning. Låter kanske lite nördigt, men riktigt kul. Så nu ägnar vi vår tid till att sköta om vår surdegsgrund, Dagny och planerar att bli riktigt bra på att göra wienerbröd. Det är kul att snöa in på nåt sånt där tillsammans. Vi har våra perioder kan man säga och då är det all-in på det ett tag tills nåt annat fångar ens uppmärksamhet. På så sätt plockar man på sig massor av olika intressen och kan välja och vraka när andan faller på. Det har varit allt från vattenskidor, friluftsliv, tomatodling och nintendo wii till drinkar, espresso, poker och nu - bakning.
 
Vi gick på några nitar i början med en surdeg som torkade och ett uselt recept som vi googlade fram. Var alltid försiktiga med recept på internet! Det gäller att vara källkritisk! Jag har gjort många missar på det. Men det ska vi inte ge så mycket utrymme utan här kommer lite sköna bilder på framgångssagan istället.
 
Rågsurdegsgrunden Dagny. Följde receptet från en jättebra blogg som heter Det gröna skafferiet
 
Bra med bubbel efter en natt.
 
Färdig!
 
Mönstrig skorpa.
 
Och lite bubblor.
 
Receptet är hämtat från en annan riktigt bra blogg om just bröd Pain de Martin
 
Nej, nu ska jag sova! Imorgon blir det rågbröd:-)
Taggar: Bakning, Surdeg;

Kommentar:
#1: Hanna

Det är när man ser sådana där bröd som man förbannar existensen av glutenintolerans! Good work!

Svar: Tack:-) Ja, några riktigt bra bröd ha jag gjort nu, men även jag inser att jag stoppar lätt i mig en och annan kolhydrat för mycket när man bakar surdegsbröd...
Anna

2013-03-17 @ 22:29:44
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: